Trude van Assem
     

Kreeg haar opleiding aan de akademie Minerva te Groningen.

Ze woont en werkt in Leeuwarden. Exposities van haar werk o.a. bij galeries in Groningen, Arnhem, Rotterdam, Utrecht en Leeuwarden.

Ze nam deel aan diverse kunstmanifestaties zoals o.a. in Rotterdam, Schoorl, Leeuwarden en op Ameland.

Trude van Assem maakt beelden. De beelden kunnen kleine reliefs zijn voor aan de wand of kleine beelden in de ruimte, die onderling verschillend gestapeld kunnen worden. De beelden kunnen ook bestaan uit installaties, die de ruimte bepalen.

 

Betonwerken 9

Het materiaal kan bestaan uit hout maar ook uit beton. Soms maakt ze gebruik van vormen die al in het hout aanwezig zijn en zeker in de 'meubelachtigen' spelen de kleuren en letters, die op het materiaal zitten, een grote rol.

De kunsthistoricus Huub Mous schrijft: "Vaak is zij er op uit een bestaande gebruiksvorm stap voor stap te reduceren tot zijn meest minimale gedaante... Zij is zich terdege bewust van de esthetische valkuilen die verscholen liggen in het gebruik van sleetse materialen.
Zij probeert die dan ook tot elke prijs te vermijden. Het gaat haar veeleer om een resultaat, waaruit een onnadrukkelijke aanwezigheid spreekt... hoe het ook zij, haar objecten wekken de indruk er zomaar te zijn."


Betonwerken 24

Betonwerken 500

Betonwerken 500 (verkocht)

Betonwerken 510

Betonwerken 510 (verkocht)

Betonwerken 513

Betonwerken 513 (verkocht)

Betonwerken 523

Betonwerken 523

Betonwerken 530

Betonwerken 530 (verkocht)

Betonwerken 534

Betonwerken 534

Betonwerken 539

Betonwerken 539

Betonwerken 546

Betonwerken 546 (verkocht)