Ra van der Hoek
     

Geboren 1959

Kreeg haar opleiding aan de Vredeman de Vries Akademie te Leeuwarden.

Exposeert in binnen-en buitenland. In 1998 kreeg ze de Margareta de Heerprijs van de gemeente Leeuwarden.


Callosa 1

De werken op papier en in gemengde techniek zijn het resultaat van de door haar vergaarde en verwerkte indrukken. Ze lijkt niet zozeer de behoefte te hebben an het bereiken van een definitieve en volledig afgeronde vorm. Haar doel lijkt veel meer het scheppingsproces zelf. Het werk krijgt daardoor het karakter van het in beweging zijn, van het tijdelijke, ongrijpbare en ook raadselachtige.


Callosa 3 (verkocht)

Een citaat uit het juryrapport van de Margareta de Heerprijs: Ra van der Hoek vertelt met verfijnde eenvoud beeldverhalen die van een uitnodigende raadselachtigheid zij, door veel zorg omringde elementaire tekens van existentiele emotie zonder dikdoenderij.


Callosa 8 (verkocht)

In eerste oogopslag is het werk simpel, bij nadere beschouwing blijkt het verfijnd. De raadselachtigheid is uitnodigend, omdat die gestalte krijgt door bekende motieven waar wat mee aan de hand is.


Callosa 10

De eenvoud en het vermijden van gewichtigheid neigt nooit naar nonchalance, maar krijgt soms wel de schijn van het informele. Het werk is aandoenlijk en nodigt uit om erin te duiken. Ondanks de simpelheid zal het het publiek nooit paaien.


Callosa 11

De trefzekerheid geeft de beschouwer vertrouwen dat er een avontuur in de verkenning te beleven is. En die wordt dan meegenomen op een zoektocht naar de essentie van alles wat om ons heen lijkt te gebeuren, een zoeken naar de zin.


Callosa 14 (verkocht)Schil 12


Astronaut
Astronaut (18 x 17 cm)


Haiga 1
Haiga 1 (75 x 39 cm)


Hermit
Hermit (37 x 42 cm)


Zonder titel
Zonder titel (22 X 24 cm)


Waaierwerk
Waaierwerk (21 x  49 cm)