2010

Object Rotterdam
Van 3 t/m 8 februari wordt voor de tweede keer de beurs Object Rotterdam georganiseerd. Deze beurs is net als de vorige keer (2007) de eerste Nederlandse beurs die zich volledig richt op driedimensionaal werk: design, sieraad, keramiek en glas. Galerie ‘Eewal’ is weer deelnemer met de kunstenaars Iene Ambar, Maria van Kesteren, Eddy Stikkelorum van die laatste kunstenaar zullen objecten te zien zijn. Het zijn wand en tafel objecten. Ze hebben een gestroomlijnde vormgeving en zijn gemaakt van o.a. glasvezel, gewapende epoxy, styrofoam, gelamineerd hout en gegoten aluminium. Hij zoekt het contrast op tussen hard en zacht, vast en vloeiend & kleur en naturel. Zijn beelden zijn abstract, de vormen zijn vrij en hebben geen associatie met de werkelijkheid.

Art Antique Utrecht
Art Antique wordt in het Jaarbeursgebouw te Utrecht voor de eerste keer gehouden. Het is een beurs waar twee weekenden in zitten, er doen 4 kunstenaars aan mee voor Galerie Eewal. Te weten Maria van Kesteren met gedraaide houten vormen, Christiaan Kuitwaard met schilderijen, Eja Siepman v.d. Berg met bronzen beelden en Anne Vanoutryve met schilderijen. Zij werd in 1977 geboren en studeerde in 2001 af aan de Hogeschool voor de Wetenschap & Kunst in Gent België. Sindsdien is haar werk geëxposeerd in binnen en buitenland, deze tentoonstelling in Utrecht is voor haar de eerste keer in Nederland. Zij heeft meerdere prijzen gewonnen in België.

AAF Westegasfabriek Amsterdam
In de gashouder van cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam werd voor de eerste keer Affordable Art Fair gehouden. De galerie deed mee met 6 kunstenaars. Paul van Zoelen (1958) deed mee met schilderijen, hij volgde zijn opleiding aan de academie voor beeldende kunst in Arnhem. Zijn composities geven de indruk van geabstraheerde landschappen. Christiaan Kuitwaard exposeert met schilderijen, hij is de klassieke schilder van de vertraging. Barbara de Vries exposeert met foto’s. Eddy Stikkelorummet beelden, Thea Tolsma met sieraden. Anna Vanoutryve exposeert haar schilderijen, zij zegt over haar werk “ik schilder vanuit de materie. De beleving is mijn startpunt,ik schilder vanuit mijn herinneringen, naar schetsen en foto’s, hoe langer ik met een schilderij bezig ben, hoe meer ik me verplaats in de geest van het landschap."