2011

Laatste jaar Galerie Eewal Amsterdam

2011 markeert het laatste volledige jaar van de vestiging van Galerie Eewal in Amsterdam, in februari 2012 zal de galerie al haar activiteiten op het adres aan de Czaar-Peterstraat beƫindigen. Echter, voor het zover is, worden er dit jaar nog een heel aantal mooie tentoonstellingen georganiseerd. Om te beginnen met de tentoonstelling genaamd '4 vrouwen uit Friesland', welke op de eerste 6 foto's op deze pagina is te bewonderen. Op deze tentoonstelling werd, zoals de naam al doet vermoeden, geƫxposeerd met werk van 4 kunstenaressen uit Friesland.
Vervolgens exposeerde Trude van Assemin de galerie met haar betonnen (wand)sculpturen.
Ra van der Hoek toont daarna nieuw werk in de vorm van een aantal kleurrijke schilderijen.
Voordat de eindtentoonstelling zou worden gehouden, werden er nog tentoonstellingen georganiseerd met werk van Thea Tolsma, Valentijn van der Heide, Iene Ambar, Daniel Levi & Meindert Koelink.
Op de eindtentoonstelling met werk van de galerie, werd dit werk voor een zacht prijsje aangeboden.
Na deze laatste tentoonstelling werd er nog een afsluitende bijeenkomst georganiseerd. Symbolisch werd daar (inmiddels al voor de derde maal; immers eerder al in 1997 te Amersfoort en in 2008 te Leeuwarden) het bord dat aan de gevel hing naar beneden gehaald.

Dit betekende het einde van Galerie Eewal met haar vaste vestigingen, echter betekende het niet direct het einde van de galerie in zijn geheel. Na 2011 zijn er namelijk een serie tentoonstellingen georganiseerd 'op locatie' bijvoorbeeld in Beetsterzwaag en op het landgoed van het kasteel in Nederhorst de Berg, hierover is meer te weten te komen op de pagina's van de jaartallen vanaf 2012.