2018

De allerlaatste tentoonstellingen van Galerie Eewal In 2018 is het dan toch echt zover, de twee allerlaatste tentoonstellingen van Galerie Eewal worden georganiseerd. Beide tentoonstellingen worden wederom 'op locatie' in een bijgebouw op het landgoed van Nederhorst den Berg gehouden.

Tijdens de eerste tentoonstelling wordt werk van Valentijn van der Heide en van Thea tolsma getoond. Tevens wordt er een selectie getoond van werk uit eigen collectie, waaronder werk van Herman J. van der Heide en Feiko. Dit zijn de twee kunstenaars waarmee het allemaal ooit, in 1969 is begonnen. Negenenveertig jaar na dato is hun werk nogmaals te bewonderen op een tentoonstelling van Galerie Eewal.

De allerlaatste tentoonstelling van Galerie Eewal is in twee weekenden van september te zien geweest. Het was een bijzondere tentoonstelling met werk van Erna Anema, dat zij in de voorgaande decennia heeft vervaardigd naar aanleiding van haar vele reizen naar Nepal. Tevens toont zij voor het eerst haar fotografische-installatie getiteld 'Earthquake Blue' die zij maakte tijdens haar reis langs het epi-centrum van de aarbeving bij Kathmandu in 2015. De tentoonstelling werd geopend door de ambassadeur van Nepal.

En daarmee eindigde voor Galerie Eewal een waar tijdperk. Na een periode van 49 jaar als galerie, bijna een halve eeuw en met vele honderden georganiseerd tentoonstellingen, was dit toch echt de allerlaatste tentoonstelling die Galerie Eewal zou organiseren. Dit betekent echter niet dat de galeriehouders sindsdien stil zijn gaan zitten en niet meer in de kunstwereld actief zouden zijn. Tot op heden worden er namelijk nog regelmatig aankopen gedaan op kunstveilingen en worden daarmee kantoren van Zorg van de Zaak met kunst ingericht. Zo blijft Galerie Eewal, met een iets andere invulling, toch voortbestaan.