2015

Nederhorst den Berg | Hermēs
Dit jaar worden er twee tentoonstellingen georganiseerd in de op locatie reeks, allebei in Nederhorst den Berg. Eerst een tentoonstelling in mei en na de zomer nog een tentoonstelling in september.

Op de eerste tentoonstelling wordt werk getoond van 3 kunstenaressen: Maria van Kesteren met haar bekende gedraaide houten vormen, Babette Treumann met haar textielwerken & Myra de Vries met haar schilderijen.

De laatste tentoonstelling van 2015 wordt verzorgd door Thea Tolsma met colliers en Valentijn van der Heide met zijn beelden waarvan er ook één in de tuin van het kasteel heeft gestaan (zie de foto's hierboven). Van deze tentoonstelling is ook een leuke video gemaakt die een goed overzicht geeft van de tentoonstelling. Deze video is hieronder te bekijken.

Hermēs
In 2015 werd via de galerie een verzoek gedaan door Hermēs Parijs om drie werken van Maria van Kesteren aan te kopen om vervolgens door Hermēs in productie te worden genomen, voor de interieur afdeling. Om het een en ander te bespreken zijn we met Maria van Kesteren naar Parijs geweest. We kregen een rondleiding door de ateliers en het museum van Hermēs waar de hele geschiedenis van het begin (1837) getoond wordt, erg interessant. De werken zijn inderdaad gemaakt en in iets andere kleur dan Maria van Kesteren zou hebben gekozen in 2018 in Milaan op de beurs gepresenteerd, zie de foto’s. Op de afbeeldingen na de tentoonstelling van Hermēs is het interieur van het atelier van Maria te zien. In april 2020 is Maria van Kesteren overleden, zij is 86 jaar geworden.