1994 - Amersfoort

De keus van Amersfoort
In het nieuwe jaar werd gestart met een tentoonstelling De keus van Amersfoort we hadden de keus van de gemeentelijke aankopen gevolgd en de kunstenaars die aangekocht waren gevraagd voor een tentoonstelling. Dit had als voordeel voor de galerie dat er veel bezoekers kwamen. Het werd een groot succes. De tweede expositie werd verzorgd door Xandra Donders gemengde techniek op papier en Els Martin schilderijen en tekeningen. (zie foto’s)
In mei werd de voorzaal gebruikt door Marijke Gemessy met keramiek & neon en Eddy Stikkelorum beelden, het waren kunstenaars uit Den Haag.
De zomertentoonstelling werd door 3 kunstenaars verzorgd: Maria van Kesteren met gedraaide houten vormen, Lawrence A. Bush met keramiek uit New York, en Onno Boekhoudt met sieraden, objecten en tekeningen. Deze tentoonstelling werd een groot succes mede dankzij aankopen door het Stedelijk Museum Amsterdam en het Princessehof Leeuwarden van het werk van Lawrence A. Bush.

Ook het 25-jarig jubileum van Galerie Eewal Leeuwarden werd in Amersfoort getoond. Zie voor verslag hiervan de pagina Leeuwarden 1994.