1995 - Amersfoort

Resi Arts & Sander Littel
De start van het nieuwe jaar werd gedaan door Resi Arts met keramiek en Sander Littel met schilderijen. Dit waren voor de galerie nieuwe kunstenaars. Vooral Sander Littel kon zijn grote schilderijen in onze voorzaal royaal ophangen. Dat was in Leeuwarden niet mogelijk geweest. De vormen op de schilderijen en de vorm van de keramiek paste erg goed bij elkaar. (zie foto’s) Mohamed Abla werken op papier, kwam via Leeuwarden hier terecht en Beatrijs v. Rheeden keramiek kwam via het Kapelhuis.
In april was er een tentoonstelling van Gertjan van der Stelt een van de eerste uit de regio komende kunstenaar (na de keus van Amersfoort) en Piet Warffemius schilderijen en grafiek deze kunstenaar kwam uit Den Haag, zij vulden de grote voorzaal en de bovenzaal.
In september/oktober werd in Amersfoort een grafiekmanifestatie gehouden. Galerie Eewal deed mee met de Keulse kunstenaar Hartmut Neumann met heel grote linoleumsneden (zwart-wit) in de grote voorzaal. De rest van de zalen werd gevuld met stock werk. Hilbert Boxum met keramiek was de volgende exposant hij vulde alleen de grote voorzaal en de bovenzaal. De opening werd verzorgd door Jos Steen, hoofdredacteur van het blad “Keramiek” en de band “The Dicksons” waar een zoon van Hilbert Boxum in speelde. (zie de foto’s)
Het jaar werd afgesloten met een sieraden tentoonstelling. Vijf kunstenaars deden hieraan mee. Te weten Erna Huppelschoten, Beppe Kessler, Anke Kuypers, Marijke Schurink en Thea Tolsma de opening werd verricht door de burgemeester van Amersfoort mevrouw A.H.Brouwer-Korf. Een groot liefhebber van het moderne sieraad.