2007

Voortzetting van de reguliere programmering

In 2007 wordt er nog eens tweemaal een introductie-tentoonstelling georganiseerd, waarna de introductieperiode in Amsterdam wordt afgesloten met een finale-mix. Na deze tentoonstelling is het weer tijd voor de reguliere programmering, met tentoonstellingen van 1 à 2 kunstenaars tegelijkertijd. In 2007 exposeert Galerie Eewal Amsterdam, op individuele tentoonstellingen, werk van: Toshihiro Hattori, Erna Anema en Iene Ambar.

Uit het persbericht van de tentoonstelling van Toshihiro Hattori:
Na de introductietentoonstellingen in het eerste seizoen van galerie ‘Eewal’ In Amsterdam, starten we in dit tweede seizoen met solo-tentoonstellingen.
De eeste expositie is van de japanse kunstenaar Toshihiro Hattori. Hij werd geboren in 1968 in Japan en studeerde aan de Kunst Akademie in Tokyo traditionele schilderkunst, waarbij hij ook het ‘papiermaken’ leerde. Deze techniek werd gebruikt in de traditionele japanse schilderkunst, maar hij ging deze gebruiken om driedimensionaal te gaan werken.

Hierna werkte Hattori in verschillende musea, zowel van oude traditionele Japanse als hedendaagse kunst. Hierin speelt het japanse bloemschikken een grote rol, waarbij kunstenaars als Isamu Noguchi waren betrokken.

Hij zal in de galerie naast kleine objecten, waarij hij ook bladgoud verwerkt, een installatie maken, waarbij hij zich laat inspireren door de ruimte.

Op de deze pagina zijn foto's te zien van de volgende tentoonstellingen: introductie 3, introductie 4, finale mix, Toshihiro Hattori, Erna Anema en Iene Ambar.