2014

45 jaar Galerie Eewal
In 2014 worden er 3 'op locatie' tentoonstellingen georganiseerd, waarvan de tweede het meest bijzondere is. Dit is namelijk een tentoonstelling ter ere van het 45-jarige bestaan van de galerie. Op deze tentoonstelling wordt werk getoond van maar liefst 21 kunstenaars (zie de video hier beneden voor een overzicht van de tentoonstelling). Over deze tentoonstelling later meer.

Eerste de tentoonstelling van 2014 in Nederhorst den Berg, hier wordt werk getoond van Erna Anema, zij maakt schilderijen en toont objecten die naar haar ontwerp zijn vervaardigd door koperslagers uit Nepal.

De tweede tentoonstelling, ter ere van het 45-jarig jubileum van Galerie Eewal, vindt plaats te Beetsterzwaag in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. De deelnemende kunstenaars zijn: Erna Anema, Trude van Assem, Wouter Dam, Beppie Gielkens, Maria Hees, Valentijn van der Heide, Ra van der Hoek, Ina Hogen Esch, Beppe Kessler, Maria van Kesteren, Christiaan Kuitwaard, Anke Kuypers, Hans Landsaat, Els Martin, Rob Nypels, Eja Siepman van den Berg, Eddy Stikkelorum, Thea Tolsma, Babette Treumann, Barbara de Vries & Drewes de Wit.

Na de feestvreugde van het 45-jarig bestaan wordt nogmaals een tentoonstelling georganiseerd in 2014, dit maal weer in Nederhorst den Berg. Hier exposeren Nikki van Es en Jos van Oosterhout. Van Es exposeert onder andere haar grote doeken, die zij tussen de bomen van de oprijlaan van het kasteel spant (zie de foto's hierboven). Van Oosterhout exposeert met zijn houten beelden.